TARINA SUKLAASTA, JOLLA ON SIELU.

Dammenbergin 30 vuotinen tarina on kertomus perheyrityksen unelmasta tarjota suklaanautinto kaikille – ihan jokaiselle.


1994


DAMMENBERGIN SYNTYMÄ

Dammenbergin tarina alkoi 30 vuotta sitteen, vuonna 1994, jolloin käsintehtyihin suklaisiin erikoistunut suklaatehdas aloitti toimintansa Tampereen Multisillassa.

Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy

2003


ALLERGIAVAPAA VALMISTUS ALKAA

Suklaatehdas sai uudet omistajat, kun kaakaopavun paahtamiseen tarttui aviopari Marko ja Kirsi Iso-Kungas. He saivat idean lähteä kehittämään suklaatehdasta aivan uudenlaiseen suuntaan.

Marko, koulutukseltaan elintarvikeinsinööri, sairastaa diabetesta, mikä asettaa vaatimuksia ruokavaliolle. Yhdessä allergioihin erikoistuneen sairaanhoitajavaimonsa Kirsin kanssa he aloittivat allergiavapaiden suklaiden tuotekehityksen.

Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy

2008


UUSI TEHDAS

Perheyrityksen intohimo allergiavapaisiin suklaisiin tuotti pikkuhiljaa tulosta. Suklaat saivat vannoutuneita ystäviä allergikoista, diabeetikoista, keliaakikoista ym. erikoisruokavaliota noudattavista.

Tarvittiin lisää kapasiteettia. Uusi, entistä nykyaikaisempi suklaatehdas aloitti toimintansa Tampereen kupeessa, Lempäälän Sääksjärvellä.

Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy

2010


Maailmaa valloittamaan

Dammenbergin uniikit suklaat herättivät kiinnostusta ympäri maailmaa. Vientisopimuksia solmittiin, ensin Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan, pian myös mm. USA:han, Japaniin, Kiinaan, Israeliin ja Arabian niemimaalle.

Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy

2017


OMA PAAHTIMO

Suklaan valmistus haluttiin kokonaan omiin käsiin, kaakaopapujen paahtamisesta lähtien. Dammenbergin suklaatehtaalla käynnistettiin kaakaopapujen paahto ja massan valmistus, millä haluttiin varmistaa suklaan korkea laatu, puhtaus ja herkullisuus.

Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy

2020


KATSE ETEENPÄIN

Ruoka-aine-allergiat lisääntyvät koko ajan teollistuneissa maissa – esimerkiksi USA:ssa jopa 40 % väestöstä kärsii jostain ruoka-aineallergiasta. Tämä pitää Dammenbergin perheyrityksen ja sen kymmenen työntekijää kiireisenä – valmistamassa suklaata, jonka sielu on, puhtaudessa.

Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy
Gredon Invest Oy