Tarina suklaasta, jolla on sielu.

Dammenbergin 30 vuotinen tarina on kertomus perheyrityksen unelmasta tarjota suklaanautinto kaikille – ihan jokaiselle.

1994

Dammenbergin syntymä

Dammenbergin tarina alkoi 30 vuotta sitteen, vuonna 1994, jolloin käsintehtyihin suklaisiin erikoistunut suklaatehdas aloitti toimintansa Tampereen Multisillassa.

2003

Allergiavapaa valmistus alkaa

Suklaatehdas sai uudet omistajat, kun kaakaopavun paahtamiseen tarttui aviopari Marko ja Kirsi Iso-Kungas. He saivat idean lähteä kehittämään suklaatehdasta aivan uudenlaiseen suuntaan.

Marko, koulutukseltaan elintarvikeinsinööri, sairastaa diabetesta, mikä asettaa vaatimuksia ruokavaliolle. Yhdessä allergioihin erikoistuneen sairaanhoitajavaimonsa Kirsin kanssa he aloittivat allergiavapaiden suklaiden tuotekehityksen.

2008

Uusi tehdas

Perheyrityksen intohimo allergiavapaisiin suklaisiin tuotti pikkuhiljaa tulosta. Suklaat saivat vannoutuneita ystäviä allergikoista, diabeetikoista, keliaakikoista ym. erikoisruokavaliota noudattavista.

Tarvittiin lisää kapasiteettia. Uusi, entistä nykyaikaisempi suklaatehdas aloitti toimintansa Tampereen kupeessa, Lempäälän Sääksjärvellä.

2010

Maailmaa valloittamaan

Dammenbergin uniikit suklaat herättivät kiinnostusta ympäri maailmaa. Vientisopimuksia solmittiin, ensin Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan, pian myös mm. USA:han, Japaniin, Kiinaan, Israeliin ja Arabian niemimaalle.

2017

Oma paahtimo

Suklaan valmistus haluttiin kokonaan omiin käsiin, kaakaopapujen paahtamisesta lähtien. Dammenbergin suklaatehtaalla käynnistettiin kaakaopapujen paahto ja massan valmistus, millä haluttiin varmistaa suklaan korkea laatu, puhtaus ja herkullisuus.

2020

Katse eteenpäin

Ruoka-aine-allergiat lisääntyvät koko ajan teollistuneissa maissa – esimerkiksi USA:ssa jopa 40 % väestöstä kärsii jostain ruoka-aineallergiasta. Tämä pitää Dammenbergin perheyrityksen ja sen kymmenen työntekijää kiireisenä – valmistamassa suklaata, jonka sielu on, puhtaudessa.